Ronjj tha säl'en

Vattendjuret Ronja har nu upplevt en dag i sitt rike. jag och systra mi var som riktigta blötdjur.
Med en Massa mängd individer och många blåmärken och cutanden så överlevde vi.
Kvällen lutar åt ett spel liknande monopolmed naturgodis.
Min mobil är tyvärr död och jag lever som en parasit på syster.
Jag sitter och funderar på om jag verkligen vill tillbaka till studentstaden och ja, det vill jag nog. I Östansjö vet jag inte om jag skulle stå ut i tre hela år utan jag skulle dö av självdestruktivitet.

En sammanställning utav filmen Volver eller Att återvända som är en fransk översättning.
Den var mycket sevärd. Den visar hur folk lever och hur stor del myter och skrock såelar in i små byar.
Det är en episod ur en kvinnas liv som utspelas under ungefär fem dagar. Dessa dagar är dock intensiva. En olycka kommer sällan ensam sägs det.

kvinnans mamma dör, och går igen.
kvinnans man blir mördad av deras dotter.
kvinnans mamma får reda på att kvinnans dotter är inte bara är dotter utan också kvinnans syster eftersom kvinnans pappa våldtog kvinnan.
kvinnans syster får kvinnans mamma (spöket) på halsen. dvs att den flyttar in hos henne.
kvinnan taröver och sköter en resturang.
Kvinnan gräver ner hennes döda man (som igentligen skulle behöva ta tre dagar) under en kväll.
kvinnans vännina får cancer.

Den är vackert uppbyggd och fina repliker och bra skkådespelare. den ända osm inte verka trovärdig av nog Horan. Men den spelades som biroll så det va ingen stärre del i det hela. Berättelsen påminner om en novell. Man änvänder In medias res och kort historia. dock flera eprisoder och flera personer.
Helt klart värt pengarna men inte en film manköper coh ser flera gånger. En gång räcker. Precis så som "En geishas memoarer" det räcker också bara en gång trots den va mycket intressant.


I väntan på något gott

Kvällen börjar ta sig. Dock ingen fyllekväll utan en lugn och harmonisk filmkväll tillsammans med syster. Vi har varit och hyrt två filmer tillkväll och köpt ett förråd med Ostbågar och planer till negerbollar för att kunna uppfylla sockerbehovet.
Filmerna är "En geichas memoarer" och "sanningen om rödluvan" Dock rödluvan har jag sett förut men den är underhållande så den funkar mer än väl. 
FF ikväll då, för ett år sedan skulle vi nog haft en fartfylld fest med sprit och tilltugg. Men så bir inte fallet ikväll då till föräldrarnas förtjusning efter som vi bor i östansjö och utbudet för ett civileserat folk är mycket liten. Trots detta har både bror vänner och en trolovande här som är för mig en gåta. 
jag ser samhället som ett fängelse men ändå ett tillfrisknande rehabiliterings metod. Men är det kanske ust på såna här ställen man får tid att filosofera över naturens gång och kunna leva inne i sig själv? Och så bar jag mig ivä till studentstaden med språng... Jag skulle aldrig orkat stanna 3 hela år här inser jag trots jag trivs den stund jag är hemma.  

Hemma i krokarna

Nu är jag äntligen hemma i Östansjö, skogarna i hem traktern.
Jag flydde stormen som sades komma in över Uppsala idag. Hem resan gick prima, kändes skönt att äntligen få en sittplats på tåget.  

Hade min egna filosofi kurs idag som jag predika för Lillemor och Nina, tror dock inte dom brydde sig och tyckte det bara v kul att jag va glad igen efter den jäkla långa vägen i leran.  Dem håll med omallt jag sade och det va just det som var felet. fast  dom trodde säkertatt dom gjorde rätt. Jag skulle ifrågasätta om någon påstod att ALLT bestod av ett ämne. trots jag lärt mig attdetärfel i skolan så skullejag frågasatt det. det skulle ju inte vara möjligt att maskar och jord är gjort av ämnet vatten. bara för upplöses utav det.

Nu börjar TVns liv igen. en veckas långt TV tittade bara för man har så många kanaler att  välja på. Känns dock lite ångest laddat. Jag vet att jag kommer fastna för beroendet av filmerna som går. Men jag vill ha någon att diskutera dom med. känns ändå inte så givande att diskutera med en famile medlem efter som vi är så lika i sånt, eller relativt lika iaf.   
Redan nu börar tv beroendet. en familje aktivitet som "Dibidoo" kan man inte missa^^
känner mig sjuk.

Tada^^

Here i'm!
En "riktig" blogg kanske är något som får mig att dra mig undan Lunarstorm. Känns lättande.

Hur ser vi på saker och ting? Utifrån min syn är den nog alltför naiv. jag vill se saker som lär mig. Tröttnat på att springa omkring till folk som inte ger mig något. Det enda som skulle kunna ge mig något är kanske att gå in i mig själv. men vågar jag se saker som är så långt inne, vågar jag söka efter saker?
Jag vill se in i dina tankar först. En naturlig sak skulle vara att kunna lära känna någon som man kan diskutera och fundera med. men sånna finns inte för vi är så olika. olika i huden och innuti.
Varför måste jag ha så svårt för att vara ensam? det skulle vara så mycket enklare om jag bara kunde sluta mig. som en snäcka och inte öppna mig förnst jag kommit på något.
saker som matematik och svenska intereserar mig inte på samma sätt längre. jag vill ha mer.
En internet sida är fortfarande bara en internet sida även om man skulle gå in och ändra layouten.

En uppsättning av sängkläder ligger i min fotölj och tynger mig, jag borde göra mera saker, börja träna och ändra min livsstil. Men inte ens det intresserar mig det minsta. Jag måste nog börja leta efter intressen som är fartfyllda men fortfarande innehållsrika och man kommer bort från vardagens idioti.